Friskvård

10.jpg

Varannan vecka erbjuder jag diverse tjänster inom friskvård. Du är bl.a. välkommen med din hund för kloslipning, rakning mellan trampdynor, öronplockning, analsäckstömning m.m.

Priser
Kloslipning 150 kr.
Rakning av päls mellan trampdynor 150 kr.
Öronplockning 150 kr.
Tömning analsäckar 50 kr.

Profylaktiskt tandvård
Jag erbjuder munsaneringar av olika slag. Jag utför enbart s.k. profylaktiskt tandvård, vilket innebär jag jobbar förebyggande och utan att söva hunden.

I regel är du som ägare inte med under tiden hunden är under behandling. Dels för att det tar lite tid men också för att kunna jobba som mest effektivt.

Munsanering
En munsanering utförs på hundar med frisk gingiva (tandkött) där jag utgör en allmän rengöring av alla tänder, tar bort eventuell plack (mjuk beläggning) och rengör mellan tänderna och tandfickorna. En munsanering av denna grad debiteras från 400 kr. till 750kr. beroende på åtgärd.

Basprofylax
När din hund har fått lite tandsten och gingivan ändrat färg från rosa till något röd, luktar illa från munnen men inte har övriga problem utförs en basprofylax. Här tar jag bort all tandsten, rengör mellan tänderna, rensar tandfickor och kontrollerar på lösa tänder, inflammation m.m. En basprofylax debiteras från 750 kr. upptill 900kr. och uppåt beroende på åtgärd.

Tilläggsprofylax
I svårare fall av tandsten, tandköttsinflammation, parodontit (tandlossning), mycket illaluktande andedräkt m.m. utförs en tilläggsprofylax. Detta kallas även “riskfall” där jag eventuellt kan vidare hänvisa till en veterinär (ruttna tänder, smärtsamma sår eller infektion av sådan den behöver behandlas medicinsk). En tilläggsprofylax debiteras från 900 kr. upp till 1500 kr. beroende på åtgärd.

Boka
För att undvika väntetider ber jag dig att boka en tid. Skicka ett sms till 072-1861378 och meddela önskad tjänst och datum. Jag återkommer sedan till dig med en tid.